Akademia smaku ….

  • Drukuj zawartość bieżącej strony
  • Zapisz tekst bieżącej strony do PDF
25 października 2017

W dniu 16 października br. w gm. Serokomla odbyły się warsztaty kulinarne w ramach projektu realizowanego przez Lokalną Grupę Działania „RAZEM KU LEPSZEJ PRZYSZŁOŚCI” w Łukowie pod nazwą : „Akademia smaku ziemi zamojskiej, włodawskiej i łukowskie”, w których uczestniczyły między innymi członkinie Stowarzyszenia Mieszkańców Gminy Serokomla i Stowarzyszenia Kolonia Zachodnia.

Warsztaty były prowadzone przez profesjonalnych kucharzy, a realizowane były przepisy stosowane dawno temu w kuchniach naszych babć, które zgłaszały same uczestniczki. Spośród wszystkich zgłoszeń zostało wybrane 5 potraw do wykonania : placek borówkowy, golonka w kapuście, marynowane w słoikach mięso , szynka w cieście oraz serowe obwarzanki.

Cztery spośród wymienionych potraw zostały zgłoszone przez członkinie SMGS. Gratulujemy trafności wyboru. Jak wyglądały warsztaty oraz przygotowane potrawy sami zobaczcie.

Kolejny etap udziału w projekcie to warsztaty kulinarne w gm. Krzywda oraz wyjazd studyjny 1-dniowy w celu poszerzenia wiedzy kulinarnej.

Uśmiechy na twarzach naszych kobiet mówią same za siebie…

Galeria

  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie